členská sekce

CzechMed: 1. 1. 2018 vstoupí v platnost nový Etický kodex

11. 12. 2017

Praha, dne 11. prosince 2017 – CzechMed, Česká asociace dodavatelů zdravotnických prostředků, upozorňuje na změnu Etického kodexu, který vstoupí v platnost 1. 1. 2018. Jeho cílem je ochránit integritu a dobré jméno asociace a jejích členů, stejně tak jako jejích partnerů.

Kodex nemůže nahradit platné právní normy, a ani to není jeho ambicí. Zajistí však přítomnost nepodkročitelného minimálního etického standardu, který je současně srozumitelným a praktickým průvodcem pro hráče v segmentu zdravotnictví.

Plné znění Etického kodexu naleznete ZDE

Zájmové sdružení CzechMed, Česká asociace dodavatelů zdravotnických prostředků, bylo založeno v roce 1998 s cílem dlouhodobě přispívat ke zvyšování úrovně zdravotní péče v České republice prostřednictvím produktů svých členů. CzechMed sdružuje na 27 členů, českých i mezinárodních společností, které reprezentují 30 % českého trhu zdravotnických prostředků. Cílem je postupné zvyšování povědomí o nejmodernějších zdravotnických prostředcích u odborné i laické veřejnosti. (Více informací získáte na stránkách www.czechmed.cz)

CzechMed je členem evropské skupiny MedTech Forum, která zastupuje společnosti, které vyvíjí, navrhují, vyrábějí a dodávají zdravotnické technologie používané při diagnostice. MedTech Forum zastupuje názory 450 firem, které působí na evropském trhu. Jejich technologie slouží k prevenci, léčbě a zlepšení stavu onemocnění a zdravotních postižení. Evropský průmysl zdravotnických technologií investuje ročně do výzkumu a vývoje 3,8 miliardy EUR (tj. více než 110 miliard CZK) a zaměstnává na 435 tisíc vysoce kvalifikovaných pracovníků. Malé a středně velké společnosti tvoří více než 80 % odvětví, proto MedTech Forum usiluje o zlepšení přístupu pacientů i odborníků k moderním, inovativním a spolehlivým zdravotnickým technologiím. (Více informací získáte na stránkách www.medtechforum.eu)