top of page
Vyhledat

Máme privilegium pomáhat zdravotníkům starat se o pacienty! Volby do předsednictva CzechMed

Aktualizováno: 9. 11. 2023

Praha, dne 8. listopadu 2023 – Asociace CzechMed, Česká asociace dodavatelů zdravotnických prostředků, volila nové předsednictvo. Předsedou se stal Jiří Pavlíček (Aspironix s.r.o.). Na pozici místopředsedů byly zvoleny Monika Hradecká (Essity Czech Republic s.r.o.) a Michala Malát (Johnson&Johnson, s.r.o.). Dalšími členy předsednictva jsou Jan Civín (HARTMANN – RICO a.s.), Ivana Beranová (Boston Scientific Česká republika s.r.o.), Jana Horová (Medtronic Czechia s.r.o.) a Michal Maštalíř (ConvaTec Česká republika s.r.o.).



„Doba je turbulentní. My máme privilegium pomáhat zdravotníkům starat se o pacienta. Dlouhodobě je potvrzeno, že inovativní zdravotnické prostředky byly jedním z hlavních hnacích motorů v rozvoji zdravotnictví, a v této snaze chceme pokračovat. V naší každodenní činnosti budeme dále spolupracovat se státní správou, zdravotními pojišťovnami i všemi dalšími institucemi s cílem podpořit progresivní rozvoj zdravotnictví, a tím posílit konkurenční výhody České republiky. Jsme otevřeni spolupráci se všemi relevantními partnery. Sázíme na proaktivitu členů CzechMed, což se nám osvědčilo i v předešlých letech,“ upřesňuje Jiří Pavlíček, předseda asociace CzechMed.


Asociace CzechMed působí v českém zdravotnictví již 25 let. V současnosti sdružuje 23 členských organizací a institucí zaměstnávajících více než 7 500 pracovníků s obratem okolo 12,3 miliardy korun, což představuje přibližně třetinu trhu zdravotnických prostředků v České republice. Prostřednictvím evropské asociace MedTech Europe má možnost sdílet know-how a spoluutvářet prostředí i v rámci celé Evropské unie. Náš hlas na evropském plénu bude silnější i díky skutečnosti, že MUDr. Miroslav Palát, prezident CzechMed, byl nově zvolen do představenstva MedTech Europe.


„Jako zástupci inovativního průmyslu se aktivně podílíme na kultivaci podnikatelského prostředí ve zdravotnictví. Stále výrazněji rezonují veřejným prostorem i témata zajištění zdravotní péče pro stárnoucí populaci, význam prevence a aktivní účasti občanů v péči o své zdraví. Pro zdravotnictví se otevírá nová kapitola v podobě digitálních technologií. S tímto tématem úzce souvisí problematika vstupu nových inovativních řešení na český trh, zajištění transparentního systému úhrad z veřejného zdravotního pojištění a podpora dostupnosti pacientům,“ představuje priority Miroslav Palát, prezident asociace CzechMed.



159 zobrazení0 komentářů
bottom of page