top of page
Vyhledat

Podívejme se na české zdravotnictví novýma očima

Asociace CzechMed, Česká asociace dodavatelů zdravotnických prostředků, volila nové předsednictvo. Zatímco máme novou Vládu, předsednictvo CzechMed zůstává téměř beze změny. Nicméně doba se mění a Covid usadil zdravotnictví do centra veřejného zájmu. Využijme tyto chvíle k celkovému přehodnocení dosud poskytované péče. Dovolme si klást zásadní otázky a hledat nové odpovědi. Předsedou CzechMed se stal Ing. Jiří Pavlíček (Aspironix s.r.o.). Na pozici místopředseda byly zvoleny Monika Hradecká (Essity Czech Republic s.r.o.) a Michala Malát (Johnson&Johnson, s.r.o.). Dalšími členy předsednictva jsou Jan Civín (HARTMANN – RICO a.s.), Tomáš Kolář (L I N E T spol. s r.o.), Petr Kutscherauer (Alcon s.r.o.) a Michal Maštalíř (ConvaTec Česká republika s.r.o.).




„Asociace CzechMed posiluje svou pozici v odborných debatách o budoucnosti a směřování českého zdravotnictví. Jako zástupci inovativního průmyslu cítíme povinnost zajímat se o dlouhodobý rozvoj odvětví. Klademe si základní otázky ohledně hodnoty poskytované péče. Sledujeme nezvratný trend Healthy Ageing u nás i v Evropě a přinášíme náměty pro zajištění kvality a udržitelnosti systému. Základní manažerská poučka praví: Co nemůžete měřit, nemůžete ani řídit. Proto i naše úsilí směřuje k měření kvality poskytované péče. Pro každou firmu podnikající v oblasti zdravotnických prostředků je CzechMed přirozeně tím prvním partnerem pro její růst a ochranu. Mou prioritou je posilování role CzechMed v odborných debatách, které se věnují budoucímu vývoji zdravotnictví. Využijme příležitost a pojďme předat fungující a kvalitní systém zdravotní péče dalším generacím,“ apeluje Ing. Jiří Pavlíček, předseda asociace CzechMed.


V současnosti asociace sdružuje 22 členských organizací a institucí zaměstnávajících více než 5 000 pracovníků s obratem okolo 6,5 miliardy korun, což představuje přibližně třetinu trhu zdravotnických prostředků v České republice. Prostřednictvím evropské asociace MedTech Europe má možnost sdílet know-how a spoluutvářet prostředí i v rámci celé Evropské unie.


Aktivně se podílíme na kultivaci podnikatelského prostředí ve zdravotnictví již 23 let. Svět po výskytu Covid – 19 již nebude stejný, jako před ním. Pohybujeme se v dynamické době, která přímo vybízí k zamyšlení nad poskytováním moderní zdravotní péče. Jaká jsou očekávání účastníků systému a jaké nástrahy budeme muset překonat? Pojďme společně diskutovat o otázkách optimalizace cesty pacienta systémem či využití telemedicíny, AI a jiných inovativních řešení. Hledejme nové příležitosti pro udržitelnost a kvalitu péče,“ zdůrazňuje MUDr. Miroslav Palát, MBA, prezident asociace CzechMed.

46 zobrazení0 komentářů
bottom of page