top of page
Vyhledat

Jak se průmysl popral s pandemií, posoudil SP ČR


Historicky první virtuální Sněm Svazu průmyslu a dopravy ČR se uskutečnil v pondělí 5. října 2020 od 13 hodin. Kvůli epidemiologickým opatřením se tentokrát nemohl uskutečnit jako tradičně na brněnském výstavišti. Prezident Svazu průmyslu Jaroslav Hanák proto pozval premiéra Andreje Babiše a ministry jeho vlády do virtuálního studia, kde spolu s dalšími členy představenstva Svazu průmyslu diskutovali o restartu české ekonomiky. Členy předstanstva SP ČR  v diskusi doplnili ministr průmyslu a obchodu a dopravy Karel Havlíček, ministryně financí Alena Schillerová a ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Do diskuse se prostřednictvím zvláštního webového rozhraní zapojili také členové Svazu průmyslu.


Příspěvek prezidenta asociace CzechMed, MUDr. Miroslava Paláta, naleznete

v čase 2:21:45.



Zájmové sdružení CzechMed, Česká asociace dodavatelů zdravotnických prostředků, bylo založeno v roce 1998 s cílem dlouhodobě přispívat ke zvyšování úrovně zdravotní péče v České republice prostřednictvím produktů svých členů. CzechMed sdružuje na 27 členů, českých i mezinárodních společností, které reprezentují 30 % českého trhu zdravotnických prostředků. Cílem je postupné zvyšování povědomí o nejmodernějších zdravotnických prostředcích u odborné i laické veřejnosti. CzechMed je členem Svazu průmyslu ČR. (Více informací získáte na stránkách www.czechmed.cz)

CzechMed je členem evropské skupiny MedTech Europe, která zastupuje společnosti, které vyvíjí, navrhují, vyrábějí a dodávají zdravotnické technologie používané při diagnostice. MedTech Europe zastupuje názory 450 firem, které působí na evropském trhu. Jejich technologie slouží k prevenci, léčbě a zlepšení stavu onemocnění a zdravotních postižení. Evropský průmysl zdravotnických technologií investuje ročně do výzkumu a vývoje 7 – 12 procent obratu. Zaměstnává na 435 tisíc vysoce kvalifikovaných pracovníků. Malé a středně velké společnosti tvoří více než 95 % odvětví, proto MedTech Europe usiluje o zlepšení přístupu pacientů i odborníků k moderním, inovativním a spolehlivým zdravotnickým technologiím. (Více informací získáte na stránkách www.medtechforum.eu)

Zdravotnické prostředky a zdravotnické technologie Definice zdravotnických prostředků je součástí Zákona o zdravotnických prostředcích č. 268/2014 Sb. Pojem zdravotnické prostředky označuje širokou paletu výrobků používaných ve zdravotnictví ke zlepšení práce lékařů a zlepšení komfortu a úspěšnosti péče pacientů. Jedná se o výrobky využívané v oblastech inkontinenční a stomické péče, chirurgické šití, nástroje a materiály nebo implantáty (kloubní nebo pacemakery). Nesmíme zapomínat ani na diagnostická zařízení a informační zdravotnické systémy. Pro více informací k tiskové zprávě prosím kontaktujte:

MUDr. Miroslav Palát Prezident CzechMed Mobil: +420 724 513 950 E-mail: info@czechmed.cz PhDr. Petra Ulrichová RENOIR Public Relations Mobil: +420 777 574 611 E-mail: petra.ulrichova@renoir.cz


30 zobrazení0 komentářů
bottom of page